Om oss

Östergötland Sportfiskeguidning bildades år 2000. Verksamheten är lokaliserad i Rejmyre, beläget mellan Norrköping – Finspång – Katrineholm.

Den bidragande orsaken till att företaget startades var att Sveaskog AB (f d Domänverket) sökte en lokal entreprenör som skulle förvalta deras fiskevatten i det område som tidigare var Finspångs Revir.robin1

Området sträcker sig från Vingåker i södra Södermanland söderut mot Finspång och västerut mot Motala. Sveaskogs policy har alltid varit att allmänheten skall ha möjlighet att vistas i skog och mark och även möjligheten att fiska i deras vatten.

Grundidén är alltså att merparten av Sveaskogs vatten skall vara tillgängliga för den breda allmänheten och att det skall finnas möjlighet att köpa fiskekort till dessa vatten. Samarbetet mellan Östergötlands Sportfiskeguidning och Sveaskog innebär att Östergötlands Sportfiskeguidning säljer fiskekort och andra fiskeupplåtelser på Sveaskogs vatten på ovan angivna område.

Östergötlands Sportfiskeguidning har ett antal verksamhetsgrenar, här nedan följer de viktigaste.

  •  Fiskekortsförsäljning för fiske i ”vanliga sjöar” i huvudsak med bestånd av abborre, gädda och vitfisk.
  • Fiskekortsförsäljning till Put and Take fiske, med kontinuerlig inplantering av fångstfärdig öring och regnbågslax i fem sjöar och en å.