Put and Take

Kontinuerlig isättning av fångstfärdig (0,7-5 kg) öring och regnbågslax. Fisken köps från Hökensås Fiskodling i Västergötland vilket borgar för en mycket bra kvalité på fisken.
Inplantering
sker med cirka 2 veckors intervaller, med början så fort isen släpper på våren.

Ristområdet
Vi har 6 sjöar (Åkern, Sarven, Jusjön, Holmsjön, Holmsjögöl och Lomgölen) som är belägna i Ristområdet norr om Svärtinge som ligger mellan Norrköping och Finspång.
I Holmsjön, Holmsjögöl och Lomgölen är endast fiske med flugspö tillåtet.
I Åkern, Sarven och Jusjön är det tillåtet att meta, flugfiska och spinnfiska.fisk1
Klicka här för att se karta över Ristområdet.
(öppnas i nytt fönster)

Magnehulteån
Magnhulteån är belägen mellan Rejmyre och Simonstorp.
Ån rinner mellan sjöarna Magnehultsjön och Hunn.
Ån lämpar sig bra för flugfiske med lättkastade gräsytor. Från Magnehultsjön ner till att ån blir bredare (ca 1 km) kan man främst under våren och vid regnrika somrar ha ett trevligt smygfiske i litet svårare terräng.
Nedströms landsvägsbron är endast fiske med flugspö tillåtet. Från landsvägsbron upp till vindskyddet är det tillåtet att fiska med mete, flugspö och spinn.
Från vindskyddet upp till Magnehulsjön är endast fiske med flugspö tillåtet.
Klicka här för att se karta över Magnehulteån
(öppnas i nytt fönster)

Fiskekort säljes vid 2 st kortautomater.
En är belägen i Bremyre cirka 800 meter från landvägsbron över Magnehulteån.
En är belägen vid Erikstorp cirka 4 kilometer från Svärtinge.
Fiskekorten gäller för 24 timmar och berättigar till en fångst av 3 st laxfiskar,
Övriga regler och anvisningar finns vid fiskekortsautomaterna.

Ni som inte vill använda kontanter kan köpa fiskekort via internet – Klicka här –  följ anvisningarna när Ni har betalat fiskekortet så kan Ni skriva ut en kvittens som gäller som fiskekort.

Bårsjön  – Endast fiske med flugspö tillåtet I Bårsjön är det endast tillåtet att fiska med flugspö – man kan också fiska från egen flytring, det finns också 2 st båtar att hyra – båthyran är 100:-/dag. Observera att båthyran är per dag ej per dygn som fiskekorten vilket innebär att nycklar och ankare till båten skall vara tillbakalämnat senast klockan 24.00 den dag som man hyr båten – för att hyra båt får man ringa och boka dag till mig (Robin) telefon 070-293 69 67 eller till Lars-Olof Larsson telefon 011-891 25 nycklar och ankare till båten hämtas hos mig, jag bor i det gula huset nedanför fiskekortautomaten i Bremyre. ( Magnehulteån ).

Fiskar man från flytring eller båt så får man bara ta med sig 2 st fiskar hem istället för 3 som vanligt.  De som fiskar från flytring eller båt lämnar alltid företräde till landfiskare.  För de som fiskar från land så finns 8 st bryggor – det går en stig runt Bårsjön, följ snitslarna så hittar ni rätt – ett par av kastplatserna är markerade med en skylt/pil.

All övrig information finns på våra anslagstavlor.

Vägbeskrivning till Bårsjön: Gå till fliken hitta hit.
Karta (öppnas i nytt fönster)  Åk in i samhället Rejmyre – åk huvudgatan (Glasbruksvägen), om ni kommer från Finspång/Simonstorp åk förbi Glasbruket, fortsätt 100 meter sväng vänster in på Tvartorpsvägen kör förbi fotbollsplan som ligger på höger sida fortsätt tills asfalten tar slut (ca 500 meter) kör ca 100 meter på grusvägen ta sedan höger – det sitter en skylt som det står Bårsjön på – fortsätt 300-400 meter så är Ni framme, följ stigen ner till sjön ca 50 meter. Tänk på att parkera bilen så att fler får plats.